4 gevaren van verouderde ICT

Waarom zou je investeren in modernisering van uw ICT als uw huidige omgeving ‘perfect’ doet waarvoor ze bedoeld is? Verouderde netwerkapparatuur, software, hackpogingen, anti-virussen die niet up-to-date zijn of onverwacht dataverlies door slecht geback-upte systemen; bij veel Belgische KMO’s is dit helaas schering en inslag. Tijd om even stil te staan bij de risico’s die hieraan verbonden zijn. Want wanneer er toch iets gebeurt, kost dat meestal geld. Veel geld!

1. Infrastructuur wordt onbetrouwbaar en duur

Een netwerk met verouderde infrastructuur is onbetrouwbaar. Vroeg of laat duikt er een onoplosbaar probleem op en valt de infrastructuur in het slechtste geval gewoon uit. Maar hoe vertaalt zich dit door in de praktijk? Hoe lang duurt het om terug up and running te zijn? Hoeveel geld kost het als u uw medewerkers moet betalen, maar ze niet kunnen werken. En wat als u noodgedwongen moet overschakelen naar een nieuw systeem? De impact van IT op businessprocessen reikt meestal verder dan men denkt.

2. Uw ICT-omgeving wordt kwetsbaar

De end of life-datum is het moment waarop de fabrikant stopt met de ondersteuning van zijn product. Er komen geen updates of security patches meer uit. Vanaf dit moment is uw systeem kwetsbaar voor aanvallen en misbruik. Hoe langer men met een dergelijk systeem blijft werken, hoe gevaarlijker de situatie wordt. Want de dreiging blijft niet beperkt tot dat ene end of life toestel. Om een voorbeeld te geven: 1 verouderde Windows XP pc kan een hacker toegang verschaffen tot het ganse bedrijfsnetwerk en alle bedrijfsdata. Neem de end of life datums dus serieus en vernieuw tijdig toestellen en software die over hun houdbaarheidsdatum zijn.

3. De productiviteit van uw medewerkers vermindert

Oude technologie is vaak niet meer compatibel met nieuwere technologie. Dit vorm een vertragende factor in uw netwerk. Als gevolg zullen bijvoorbeeld bepaalde applicaties niet meer toegankelijk zijn, de snelheid van het netwerk vertraagt, enz. Dit komt de efficiëntie en productiviteit uiteraard niet ten goede.

4. Strategische achterstand op concurrentie

Het achterblijven met oude technologie zorgt er ervoor dat organisaties een achterstand opbouwen op strategisch vlak. Als dat te lang aanhoudt, plukt enkel uw concurrentie hier de vruchten van. Want wanneer uw concurrenten wél investeren in moderne applicaties op een moderne infrastructuur, kunnen ze sneller nieuwe klanten en prospecten bereiken. En dat is logisch: oude technologie kan nu eenmaal minder dan een moderne infrastructuur.

In ICT is voorkomen altijd beter dan genezen

Een goede tip: het is belangrijk om werk te maken van het goed onderhouden en upgraden van uw ICT-omgeving. Zo houdt u uw eigen bedrijf performant en vermijdt u onaangename verrassingen.

Inventariseer welke systemen u gebruikt, welke software, of alles up to date is, enz. Laat u zich hierdoor liever in ondersteunen door een expert? Doe dan beroep op een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Via managed services kunnen zij dit gegeven proactief voor u beheren.

Gebruikt u nog eigen servers?

Als u nog gebruik maakt van eigen servers is het misschien tijd om na te denken over investeren in cloud-infrastructuur. Zo bent u zeker dat u steeds met de nieuwste technologieën werkt en dat uw omgeving altijd en overal beschikbaar is.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top