Monitor de gezondheid van uw IT-omgeving

Uw harde schijven lopen stilaan vol. Er is nood aan dringende updates. Licenties dreigen te verlopen. Grote bestanden data worden gekopieerd. Er wordt bandbreedte gebruikt op ongewone momenten… Als er iets dreigt mis te lopen of vreemde activiteiten plaats vinden in uw systeem moet u dat weten. En meteen moet er actie worden ondernomen voor het kan fout lopen. Automatisch uiteraard. Enkel met pro-actieve meldingen kan je bijna honderd procent uptime garanderen en weet je zeker dat je bedrijfsmiddelen efficiënt worden ingezet. Monitoring is hiervoor de eerste en noodzakelijke stap.

Stel dat er een softwareprobleem dreigt te ontstaan bij een bank. Dat hierdoor een week lang geen transacties kunnen gebeuren. Dat zou toch een ramp zijn? Ja, en toch gebeurt het. Niet alleen in banken, maar in tal van kleine en grote organisaties. Jammer, want het kan wel degelijk worden voorkomen.

De afhankelijkheid van IT is zo groot dat een falen vaak direct zware economische gevolgen heeft. Alles moet dus werken, en goed blijven werken. En er moeten automatische waarschuwingen en acties komen wanneer het fout zou kunnen lopen. Veel organisaties zijn hiervoor onvoldoende gewapend. Begrijpelijk, want hun IT-omgevingen zijn in relatief korte tijd erg complex geworden (lokaal, hybride, cloud), waardoor ze de beheerscontrole verliezen en er performantieproblemen ontstaan die niemand zag aankomen. Gevolg: een overbevraagde IT-afdeling, gefrustreerde eindgebruikers, ontevreden klanten…

Meten is weten

Een eerste stap om controle te houden is inventariseren: weet wat er staat, waar het staat en hoe het werkt. We hebben het dan over firewalls, connectiviteit, netwerkinfrastructuur, switches, servers, werkposten, printers… over de volledige infrastructuur dus die ondersteunend is voor de bedrijfsprocessen. Dan kunnen er ook keurige rapporten worden gemaakt met overzichten van licenties, updates die moeten worden uitgevoerd, acties die moeten worden ondernomen… Niet manueel via spreadsheets, maar volledig automatisch!

Laat het werken

Nog belangrijker uiteraard: verzeker u er ook van dat alles onder controle is en dat alles werkt. Laat niets aan het toeval over. En automatiseer taken zoals het updaten van software. Vertrouw hierbij niet op de gratis tools die in omloop zijn, maar professionaliseer. Met tools als N-Able, PRTG en Lansweeper verzekert u een self-healing netwerk: op basis van alerts worden er automatisch acties ondernomen voor er storingen kunnen optreden. Onze specialisten kunnen de tools in de IT-omgeving van de klant installeren of zelf hosten in ons Network Operating Centre (NOC). Uw gezonde IT-omgeving is dan volledig onze zorg. Op dit ogenblik monitoren we zo al elfduizend systemen, en halen we een klantentevredenheid van 9 op 10.

GDPR komt er aan

En vergeet niet: op 25 mei is het zover. Dan wordt GDPR van kracht. Dan kan Europa zware sancties opleggen aan organisaties die onvoldoende maatregelen namen om datalekken te voorkomen. Monitoren van firewalls, van mogelijke ongebruikelijke activiteiten zoals kopiëren van grote databestanden of gebruik van bandbreedte op ongewone momenten kan al veel onheil voorkomen.

Een vraag of interesse?

Praat over de mogelijkheden voor uw onderneming met één van onze experten. Informeer vrijblijvend voor een afspraak.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top