REMOTE SUPPORT

IT-audits

Home / IT-services / IT-audits
IT in kaart: Accel IT-audits

Is uw IT infrastructuur nog up to date?

Voldoet uw IT-infrastructuur nog aan de standaarden van vandaag? En betaalt u er niet te veel voor? Elk Accel project start met een audit. Al naargelang uw doelstellingen zal gekozen worden voor een financiële IT-audit, een standaard audit, een uitgebreide audit of een specifieke security audit. Pas als er een duidelijk beeld is van waar u vandaag staat en waar u naartoe wil, start Accel met het optimaliseren van uw infrastructuur en de algemene IT-werking.

Financiële IT-audit

Weet u eigenlijk hoeveel u ieder jaar uitgeeft aan uw IT? Uw infrastructuur, updates, onderhoud, personeel,... Er zijn heel veel parameters in uw IT-budget die u niet altijd onder controle hebt. Samen met één van onze business consultants kan u deze (verborgen) IT-kosten in kaart brengen. Daarna kunnen we samen  kijken op welke kosten u kan besparen.

Standaard IT-audit

De standaard IT-audit bestaat uit een inventarisatie van uw IT-infrastructuur. Dit omvat onder meer uw servers, werkposten, netwerk, beveiliging, configuraties, backup, etc.

Leidraad doorheen deze audit zijn tips, adviezen en (dringende) aandachtspunten. In alle gevallen wordt het resultaat samengevat in één overzichtelijk rapport. Eventuele risico’s en tekortkomingen kunnen worden gesignaleerd, met mogelijke aanbevelingen voor correcties en verbeteringen als gevolg.

Uitgebreide IT-audit

Bijkomend kunnen operationele processen in kaart gebracht worden, met het oog op het vormen van een juiste strategie en beleid. Enkel op die manier kan op korte of lange termijn voorzien worden in correcte implementatie van nieuwe ontwikkelingen.

Security audit

Bent u beveiligd tegen de externe én interne bedreigingen?

Veel bedrijven maken de fout te denken dat ze voldoende beschermd zijn door de installatie van een firewall en een anti-virus pakket. Niets is echter minder waar.

Accel bekijkt samen met u waar er nog ‘gaten’ zitten in uw beleid. Wij maken een analyse en aanbevelingen over hoe u uw bedrijf beter kan beschermen.