REMOTE SUPPORT

Pc back-up

Home / IT-services / IT-veiligheid / Pc back-up
Pc back-up

Back-up van pc's en laptops

In de praktijk zien wij vaak dat kmo's (als het goed is) wakker liggen van back-up van hun data. Meestal gaat het dan over back-up van de servers. Echter zien we dat er in heel veel kmo's de dag van vandaag nog lokaal wordt gewerkt. Dat wil zeggen dat iedereen nog bestanden lokaal op zijn of haar eigen pc heeft staan. En dat is uiteraard een groot risico. 

Hoewel pc's vandaag nog maar zelden crashen (het gebeurt overigens ook nog wel), zijn er andere manieren waarop data vanop uw pc verloren kan gaan. Denk maar aan een brand, een pc die valt of gestolen wordt, een tas koffie die per ongeluk over je laptop gaat, enz.

Daarom is het belangrijk dat u ook de pc's van uw bedrijf laat back-uppen. Accel biedt hiervoor 2 oplossingen aan.

File based pc back-up

Er wordt een back-up gemaakt van (een) specifieke map(pen) op uw computer. Wilt u zeker uw foto's niet kwijt? Of heeft u een map met offertes lokaal op uw pc staan. Met de file back-up geraakt u zeker niets kwijt.

Image based pc back-up

Met een image back-up krijgt u een back-up van uw volledige toestel en de configuratie ervan. Deze image kan op een nieuw toestel terug live gezet worden zodat het lijkt of er niets aan de hand was. U behoudt al uw bestanden en bent binnen de kortste keren terug aan de slag. Met deze optie heeft u een retentie van 28 dagen.