REMOTE SUPPORT

KMO security plan

Home / IT-services / IT-veiligheid / KMO security plan
KMO security plan

Beveiliging van uw data start met een goed plan

Bij het opzetten van beveiligingsoplossingen in een KMO wordt nog te vaak uitgegaan van externe dreigingen, terwijl het gevaar net zo goed van binnen het bedrijf kan komen. Er worden firewalls-, anti-virus-, anti-spam-, backup en disaster recovery oplossingen geïnstalleerd, maar wie controleert dit alles? Deze oplossingen beschermen u (meestal) tegen externe dreigingen, maar wat als het gevaar zich binnen uw bedrijf bevindt? Om te weten of uw veiligheidsbeleid voldoet, kan u beroep doen op onze Accel-specialisten.

Interne IT dreigingen

Interne dreiging wordt vaak afgedaan als een kleiner risico voor de veiligheid van een bedrijf in vergelijking met externe aanvallers. Maar niets is echter minder waar. Het hoeft niet altijd om misnoegde of verbitterde werknemers met slechte bedoelingen te gaan, maar een menselijke fout is snel gebeurd.

De interne dreiging komt vaak voort uit een misbruik van ‘bevoorrechte’ accounts en paswoorden (administrator accounts). Deze accounts bieden de meest uitgebreide toegang binnen een bedrijf en worden vaak gedeeld door meerdere gebruikers. Ze laten deze 'bevoorrechte' gebruiker zich anoniem aanmelden en hebben volledige controle over een systeem, met toegang tot de meest gevoelige gegevens die erin zijn opgeslagen. Ondanks de enorme implicaties voor de veiligheid, zijn deze accounts vaak beveiligd met zwakke of standaard wachtwoorden, waardoor netwerken kwetsbaar zijn. Een goede bescherming van uw data houdt onder meer ook in dat werknemers een non-disclosure agreement ondertekenen, waar ook alle elektronische bestanden onder vallen.

Het gebruik van bevoorrechte accounts is niet onopgemerkt gebleven voor cybercriminelen. Deze accounts met volledige toegangsrechten vormen een actief doelwit van cybercriminelen. Zij zoeken via deze weg naar de meest effectieve route in een netwerk om gevoelige gegevens te stelen, of zelfs malware in te sluiten in een netwerk.

Het probleem is dat bevoegde accounts alomtegenwoordig zijn in de meeste bedrijven. De gemiddelde KMO heeft honderden van deze accounts die in elke applicatie, server, het besturingssysteem en netwerkapparaat huizen. Het veiligstellen van het gebruik en toegang tot deze accounts is cruciaal voor de veiligheid van een onderneming.

Externe dreigingen

Naast de interne dreigingen mogen uiteraard ook de externe dreigingen van cybercriminelen niet uit het oog verloren worden. Een afdoende beveiliging en monitoring van firewall, anti-virus, anti-spam en backup oplossingen is essentieel om een solide security plan samen te stellen.

Uw persoonlijke security plan

Accel begeleidt al meer dan 20 jaar KMO’s in het opstellen van een afdoende beveiliging voor de IT-infrastructuur. Om duidelijkheid te scheppen in de kwaliteit van uw security beleid kan Accel een periodieke security audit uitvoeren.

De Accel-specialisten zullen hiervoor in een eerste fase uw bedrijf doorlichten waarbij alle mogelijke veiligheidsrisico’s in kaart worden gebracht. Voor elk van deze risico’s stelt Accel een waterdichte oplossing voor zodat uw IT-infrastructuur optimaal beveiligd is tegen interne én externe dreigingen.
Deze audit vormt ook de basis voor een gepersonaliseerd security plan voor uw onderneming.

U wil hiermee zelf aan de slag? Geen probleem. U krijgt uiteraard een rapport van de audit.

U wil liever dat Accel u begeleidt in het uitwerken en uitvoeren van een security plan. Uiteraard helpen we uw bedrijf graag beschermen tegen alle mogelijke bedreigingen.