REMOTE SUPPORT

vCIO, uw virtuele chief information officer

Home / IT-services / vCIO, uw virtuele chief information officer
vCIO, uw virtuele chief information officer

vCIO uw virtuele IT expert

Een vCIO of Virtual Chief Information Officer kijkt vanuit functioneel standpunt naar uw bedrijf en bepaalt welke efficiënte en moderne oplossingen er ingezet moeten worden om uw KMO-business te ondersteunen. Voor KMO’s is een interne CIO vaak immers te duur. Daarom dat de vCIO hier een oplossing biedt. 

Ervaring in verschillende bedrijven

De vCIO is goed geplaatst om advies te geven. Vanuit zijn ervaring met meerdere KMO’s weet hij wat er op de markt werkt en wat niet en welke trends best gevolgd worden. Samen met de CEO en/of COO kan hij de krijtlijnen van het KMO ICT-beleid uitzetten, laten implementeren, opvolgen en bijsturen waar nodig. Stelt u zich als KMO de vraag: "Ben ik goed bezig op gebied van ICT in de hedendaagse hypergeconnecteerde markt? Gebruik ik de juiste tools? Ben ik voorbereid op de disruptie in mijn markt?", dan is een vCIO dé oplossing voor uw bedrijf.

Bij Accel of volledig onafhankelijk?

U kunt het beheer van de infrastructuur en de dagdagelijkse gebruikersondersteuning uitbesteden aan een Managed Service Provider zoals Accel, maar daarnaast blijft de behoefte om strategisch na te denken over ICT in de KMO. De vCIO behoedt u van valkuilen en selecteert technologische oplossingen in functie van de behoefte en het budget van uw bedrijf. De vCIO helpt u bij het implementeren van uw IT-oplossing of zet uw bedrijf op de juiste weg, zodat uw team het verder kan uitvoeren. Accel kan u hierin helpen. Als u liever met een volledig onafhankelijke vCIO werkt, brengt Accel u in contact met de juiste personen!