REMOTE SUPPORT

Antwerpse traditie de worstenbroden ...

Home / Nieuws / Antwerpse traditie de worstenbroden ...
 
Antwerpse traditie de worstenbroden ...
10 januari 2011 , in Alles
Het was weer verloren maandag en dan smullen we bij Accel lekkeren worstenbroden en appelbollen van de beste bakker van Antwerpen, warm gebracht tot op het kantoor door "De Connaisseur". En de traditie gaat terug tot 1431, het zou gaan om een dag die “verloren” was : er werd niet gewerkt, omwille van de feestelijkheden ter gelegenheid van de eedaflegging der ambtenaren. Dergelijke plechtigheden werd (in Antwerpen) soms gevolgd door een feest. Om dat feest voor de stad betaalbaar te houden, kreeg men een goedkoop vleesbroodje te eten. Aangezien de ambtenaren de rest van die dag niet meer werkten, werd die dag al gauw “Verloren Maandag” gedoopt. Maar bij Accel ... daar hebben we "wel" gewerkt !