REMOTE SUPPORT

Is al uw software (nog) legaal?

Home / Nieuws / Is al uw software (nog) legaal?
 
Is al uw software (nog) legaal?
20 januari 2011 , in Alles, Software
(Bron Unizo) Weet u precies welke software er in uw bedrijf draait? Wat uw medewerkers zelf zoal op hun pc hebben geïnstalleerd? De Business Software Alliance (BSA) voert momenteel controles uit op illegale en niet-gelicentieerde software bij Belgische ondernemingen, en overtreders riskeren zware boetes. illegale software 2011 homeVolgens cijfers van de BSA (Business Software Alliance) hadden in 2008 zo’n 25% van alle ondernemingen illegale software in huis. Vaak gaat het echter niet om bewuste overtredingen. De meeste bedrijfsleiders voeren geen doorgedreven controles door op hun computersystemen en weten soms ook niet welke software er in hun bedrijf aanwezig is, laat staan wat hun werknemers op hun werk-pc installeren. Naast de technische problemen die zich met illegale software kunnen voordoen, zijn de juridische sancties nochtans ook niet min. Wanneer er bij een controle illegale software in een bedrijf wordt aangetroffen kunnen de boetes immers zeer hoog oplopen. Bedragen van 10.000 euro tot 280.000 euro zijn geen uitzondering. Lees er meer over op de site van Unizo via : Of contacteer ons op contact@accel.be en vraag een gratis software audit !