REMOTE SUPPORT

PaasHaas of Cloud Computing ?

Home / Nieuws / PaasHaas of Cloud Computing ?
 
PaasHaas of Cloud Computing ?
14 april 2011 , in Alles, Cloud
Je hoort het meer en meer ... en zeker deze tijd is het actueel, ...maar weten we wel waar het over gaat ?
SAAS, PAAS, IAAS, HAAS ... Cloud Computing, Cloud Power,  Dynamic Cloud,  Private Cloud ... Cloud computing is de algemene term voor alle "gehoste" .. dus "over internet aangeboden diensten" die betrekking hebben op het werken met computers, servers en software. Eigenlijk kennen we dit allemaal al langer van o.a. het gebruik van hotmail, msn, maar ook het telebankieren is hier een voorbeeld van ... De meest gebruikte termen zijn :
  • SAAS: Software As A Service, software wordt als een dienst over internet aangeboden, bv. een boekhoudpakket bv. Dbfact
  • PAAS: Platform As A Service, een ontwikkelings omgeving op het internet waarop bedrijven eigen toepassingen kunnen ontwikkelen, bv. Azure.
  • IAAS: Infrastructure As A Service, virtuele servers worden aangeboden, waarop de eindgebruiker of de ICT partner zelf toepassingen kan plaatsen.
  • HAAS: Hardware As A Service, hierbij wordt ook hardware:  servers, en ook werkposten in huur aangeboden.
Voor KMO's zijn de belangrijkste SAAS en IAAS, die in vele gevallen beheerd wordt door de externe ICT Partner, die in dat geval de Cloud Integrator wordt, want hij zal zorgen dat de verschillende platformen samenwerken en geconfigureerd worden.  Cloud Computing is vandaag geen trend meer, maar een snel groeiende realiteit ! Het laat toe om krachtige ICT middelen in te schakelen wanneer en overal waar je ze nodig hebt en dit met enkele belangrijke voordelen:
  • Eenvoudig schaalbaarheid
  • Betaal enkel voor wat je gebruikt (Pay as you use)
  • Geen investering, ICT wordt een operationele kost zoals de leasing van een wagen.
  • Eenvoudige opstart, niets installeren of beheren
  • Geruiksgemak, werk waar en wanneer je wil
Accel kan als Cloud Integrator de juiste bouwstenen aanreiken om  KMO's te begeleiden naar de juiste Cloud diensten. Private Cloud : we virtualiseren uw toepassings servers bij u of in ons datacenter (IAAS) door gebruik te maken van MS Server 2008 R2 met Hyper-V. Werk je met een specifiek pakket, ERP,  CRM, ... vervang dan geen eigen server meer maar gebruik een van onze gevirtualiseerde servers.  


Public Cloud : maak gebruik van Microsoft Cloud Power met o.a. Office 365 ter vervanging van een eigen Exchange server, of om af te stappen van POP3 mail en alle voordelen te ervaren van overal gesynchroniseerde email op je pc, je notebook thuis en op kantoor, op een smartphone of Iphone ... en combineer dat met uw gehoste ERP of CRM ... (SAAS) ICT zoals het hoort te zijn voor een KMO: gericht op innovatie, functionaliteit en rendabiliteit van uw bedrijf ! De PaasHaas komt het u graag uitleggen ! contact@accel.be  Prettige 
Paasfeesten ... het Accel team