REMOTE SUPPORT

Een dag zonder Internet !

Home / Nieuws / Een dag zonder Internet !
Een dag zonder Internet !
 
Een dag zonder Internet !
13 februari 2012 , in Alles
Het kan je overkomen : een maandag ochtend kom je op kantoor en "er is geen internet verbinding" .  Na de interne of externe ICT dienst te contacteren blijkt het "aan de lijn" te liggen ! Dan bel je met de business-klantendienst van "de lijn" en die vertelt correct dat er iemand "zal langskomen" ... wanneer ? "waarschijnlijk vandaag !"Dan stel je vast: dat je bedrijf toch wel erg afhankelijk is van deze "lijn": alle communicatie met klanten en leveranciers gaat daarover en er zijn toepassingen "in the cloud", dus medewerkers die werkloos zijn.

Het overkwam ons deze ochtend !

Met dit verschil :
  • Dat we door pro-actieve monitoring al zaterdag gedetecteerd hadden dat er "een lijn" uitlag en er een alarm naar een technieker gestuurd werd
  • En nog belangrijker dat we verschillende internet verbindingen hebben van verschillende aanbieders
  • Daarbij een firewall (VASCO) die redundant werkt en automatische failover doet
Dus ... no panic, de gebruikers en klanten hebben er niets van gemerkt ! In onze gesprekken met ICT verantwoordelijke en business owners wordt dit steeds voorgesteld, doch weinigen beseffen de ernst te volle en zien op tegen de soms geringe meerkost ! Aan al diegene die "nog geen redundant" internet verbinding hebben :

Het overkomt U ook eens !

Be prepared,

en contacteer ons op contact@accel.be of 03/460.35.35

zodat we voor uw situatie de beste oplossing kunnen voorstellen !