REMOTE SUPPORT

Windows XP gaat op pensioen

Home / Nieuws / Windows XP gaat op pensioen
Windows XP gaat op pensioen
 
Windows XP gaat op pensioen
25 februari 2014 , in Alles, Microsoft

Op 8 april gaat Windows XP op pensioen. En wat dan? Op 24 februari organiseerde Accel samen met Microsoft een seminarie over de nieuwe opportuniteiten voor KMO's op gebied van productiviteit.

End of support betekent dat Microsoft geen updates meer uitbrengt voor het al meer dan 10 jaar oude Windows XP. Wil dat zeggen dat XP niet meer zal werken? "Nee", stelde spreker Hans Demeyer iedereen meteen gerust. "Hou er wel rekening mee dat er een aantal mensen het als een uitdaging zien om de zwakheden in het systeem te gaan testen na de datum van 8 april. Er worden uiteraard ook geen nieuwe drivers uitgebracht."

Een belangrijkere boodschap is echter wat u zal missen als uw bedrijf op Windows XP blijft verder werken. Want de oplossingen die Windows XP vervangen kennen een ongeziene productiviteitswinst: Windows 8(.1), Office 365, Lync, SharePoint en andere cloud toepassingen.

De toekomst is een toekomst van efficiëntie. Centraal document beheer, synchronisatie van je settings, e-mails, bestanden,... Op het werk, thuis, op je tablet en op je smartphone. Documenten delen met je collega's. Samenwerken en backuppen in de cloud. De nieuwe technologieën van Microsoft zijn allemaal gebouwd voor flexibiliteit, veiligheid, continuïteit en vooral productiviteit.