REMOTE SUPPORT

Whitepaper: Slimmer printen met deze 5 tips

Home / Nieuws / Whitepaper: Slimmer printen met deze 5 tips
Whitepaper: Slimmer printen met deze 5 tips
 
Whitepaper: Slimmer printen met deze 5 tips
08 januari 2015 , in Alles, IT-infrastructuur

Goedkoper printen in uw bedrijf

Ook in het digitale tijdperk blijven we voor nogal wat zaken vertrouwen op papier. Zowel uw medewerkers als uw klanten rekenen daarop. Aan het gebruik van dat papier hangt echter onvermijdelijk een prijskaartje. Als zaakvoerder van een KMO wilt u die kosten zo goed mogelijk onder controle houden en waar mogelijk reduceren. Dat kan door op een slimme manier te printen. Deze whitepaper legt u enkele concrete tips voor om slimmer en dus goedkoper te printen.

Efficiënt kostenbeheer begint bij het inzicht in de samenstelling van de kosten. Als zaakvoerder van een KMO is het essentieel dat u weet wat een dienst u werkelijk kost. Gaat het om printing, dan bekijkt u meer dan alleen de aankoop van het toestel. U dient ook de verbruiksproducten in rekening te brengen, zoals papier en toner, naast de kosten voor onderhoud en eventuele herstellingen. En er is meer. U moet ook rekening trachten te houden met gebruikers die bij de IT-afdeling of helpdesk aankloppen wanneer er problemen zijn met een printer.

Vergeet verder niet dat een toestel kantoorruimte inneemt. Ook dat kost geld. Legt u al die zaken samen, dan bekomt u stilaan een zicht op het reële kostenplaatje van printing. Tegenover die kosten staan de voordelen van printing. Die zijn vaak minder tastbaar. Als zaakvoerder kent u uw onderneming echter door en door. Daar door begrijpt u meteen waar het gebruik van prints onmisbaar is. Het is in die processen dat de printer concreet bijdraagt aan de efficiëntie en productiviteit van uw medewerkers.

Download whitepaper "Slimmer printen"