REMOTE SUPPORT

6 handige sneltoetsen voor Windows 8.1

Home / Nieuws / 6 handige sneltoetsen voor Windows 8.1
6 handige sneltoetsen voor Windows 8.1
 
6 handige sneltoetsen voor Windows 8.1
30 april 2015 , in Alles, Microsoft, Software
CTRL-C (kopiëren) en CTRL-V (plakken) kende je waarschijnlijk al. Maar er zijn nog een heleboel andere handige sneltoetsen in Windows. Hieronder lijsten we er 6 voor je op!

1. Windows-logotoets windowslogo

We beginnen met een simpele enkelvoudige toets: de Windows-logotoets. Hiermee wissel je tussen het Startscherm en het Bureaublad in Windows 8.1. Om snel naar je Startscherm te gaan druk je op de Windows-logotoets.


2. Windows-logotoets windowslogo + beginnen met typen

Je PC doorzoeken en snel programma’s of documenten openen. Met de Windows-logotoets ga je naar je Startscherm, vervolgens begin je te typen en je Search-balk zal openen. Je PC begint te zoeken aan de hand van de ingetypte tekst. Hiermee doorzoek je zowel je programma’s als je lokale documenten. 


3. Windows-logotoets windowslogo + D

Je Bureaublad snel weergeven. Ben je reeds op je Bureaublad? Dan zal deze sneltoets al je open applicaties minimaliseren en je bureaubladachtergrond weergeven.


4. Windows-logotoets windowslogo + E

Je Verkenner (Explorer / File Explorer) openen. Handig om snel met bestanden te beginnen werken. 


5. Windows-logotoets windowslogo + L

Je pc vergrendelen of naar andere personen overschakelen. Eigenlijk is dit een alternatief voor de klassieke CTRL+ALT+DEL en dan kiezen voor “Vergrendelen”, maar deze sneltoets doet het in één keer. Hou je pc veilig als je even weg moet en gebruik deze handige sneltoets.


6. Windows-logotoets windowslogo + C

De Charmbalk weergeven. Dit is een heel handige sneltoets om de rechtste menubalk (Charms of Totembalk) in Windows 8.1 te tonen! Via deze Charms kan je trouwens ook snel zoeken, delen, instellingen weergeven, of naar het Startscherm navigeren.


Bron: http://pulse.microsoft.be/language/nl/6-handige-sneltoetsen-in-windows-8-1/