REMOTE SUPPORT

Hoezo ik ben niet beschermd met antivirus en een firewall?

Home / Nieuws / Hoezo ik ben niet beschermd met antivirus en een firewall?
Hoezo ik ben niet beschermd met antivirus en een firewall?
 
Hoezo ik ben niet beschermd met antivirus en een firewall?
13 september 2016 , in Alles, Microsoft, Security/veiligheid

Hackers wereldwijd, gebruiken elke dag nieuwe én slimmere methoden om uw bedrijfsinformatie te onderscheppen, te infecteren en te misbruiken. We schreven hierover al talloze artikels op onze blog. Maar hoe kan u uw bedrijf dan wél beveiligen?

Geen perfect veiligheidsplan

Het is onmogelijk om je bedrijf 100% af te sluiten voor de buitenwereld. Medewerkers surfen op het internet, er komen e-mails binnen, iemand gebruikt een usb-stick die mogelijk met malware geïnfecteerd is, uw bedrijf krijgt met een brand af te rekenen, …

Voorkomen en een ‘backup’ plan

Voorkomen is uiteraard altijd beter dan genezen. Antivirus en een goede firewall houden al heel veel virussen en andere malware tegen. Maar iedere dag duiken er nieuwere en slimmere varianten van virussen op, die toch door de mazen van het net glippen. Het duurt dan ook even voordat de beveiligingsfirma’s de nodige updates kunnen uitvoeren in hun systemen en software zodat uw bedrijf ook tegen deze nieuwe virussen beschermd is. Als je op dat ogenblik bijvoorbeeld een geïnfecteerde mail ontvangt is je bedrijf uiteraard kwetsbaar.

Een interessante toevoeging op antivirus en firewall is Microsofts Exchange Online Advanced Threat Protection (ATP). Voor een kleine meerkost biedt dit een extra beveiligingslaag om uw organisatie te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

  • Bescherming tegen onbekende zogenaamde. ‘zero day’ malware 
  • Real time URL-bescherming
  • Rapportage en traceren van besmette URL’s

Lees zeker ook enkele van de andere artikels over phishing en malware op deze blog:

Business continuïteit

En wat als uw bedrijf toch krijgt af te rekenen met een ramp? Het hoeft niet altijd om een infectie met malware te gaan. Denk bijvoorbeeld ook aan een brand of overstroming. Hoe snel wilt u met uw bedrijf dan weer operationeel zijn? Een backup is één ding, maar deze terug up and running krijgen zonder dataverlies is veel complexer. Lees hierover zeker ook de case van Accel op de site.