REMOTE SUPPORT

Van backup naar Business Continuity

Home / Nieuws / Van backup naar Business Continuity
Van backup naar Business Continuity
 
Van backup naar Business Continuity

Voordat je als bedrijf een goed plan van optimale storage en disaster recovery infrastructuur kan maken, is het belangrijk te onderzoeken welke eisen uw business stelt aan de beschikbaarheid van de omgeving, data en de applicaties.

Vroeger werd er maar al te vaak over ‘backup’ gesproken. U had als het waren een ‘reservekopie’ van uw data. Maar de vraag die zich vandaag stelt is niet of ik mijn data nog heb, maar hoe snel ik er weer mee aan de slag kan. Hoe lang kan uw bedrijf het zich permitteren om niet te kunnen verder werken?

RPO en RTO

Twee belangrijke begrippen in het uitwerken van een Business Continuity/Disaster Recovery plan zijn RPO (Recovery Point Objective) en RTO (Recovery-Time Objective). Hoeveel dataverlies is aanvaardbaar en binnen welke tijdsperiode moet de dienstverlening weer hersteld zijn. De keuze en kostprijs van de juiste technologische oplossing hangt namelijk af van deze beide zaken.


Backup en restore

Afhankelijk van de RPO/RTO noden is een applicatie back-up vrijwel altijd een vereiste. Er zijn tal van scenario’s te bedenken die voor dataverlies kunnen zorgen: stroomstoring, overstroming, blikseminslag, computervirus, hardware falen, software crash, menselijke fout, enz. Het moet om die reden dan ook mogelijk zijn om uw data te kunnen herstellen naar een bepaald moment in de tijd toen de data wel nog beschikbaar waren.

Wat is de juiste oplossing voor mijn bedrijf

Het uittekenen van de juiste omgeving aangepast aan de gestelde RPO en RTO-eisen en de daaraan gekoppelde budgetten is een uiterst complexe zaak. De Accel-specialist helpen u graag bij het kiezen van een geschikte Business Continuity oplossing die voldoet aan de gestelde disaster recovery (RPO/RTO) eisen.

Contacteer Accel over Business Continuity