Accel datacenter

Accel datacenter

Naast Microsoft Azure, beschikt Accel ook over een eigen performante cloud-infrastructuur. Het Accel datacenter is uitgerust met een maximale connectiviteit en voldoet aan de strengste beveiligingsnormen.

Neem contact op

Redundant Belgisch datacenter

Accel beschikt over 2 redundante datacenters: 1 in Antwerpen en 1 in Brussel. Uw data staat op deze manier binnen de Belgische grenzen. Zo hoeft u zich nooit af te vragen op welke manier deze data bewaard en beveiligd wordt. Het datacenter is ook volledig in regel met GDPR.

De voordelen van het Accel datacenter

  • Kostenbesparing: u betaalt enkel voor wat u verbruikt
  • 2 locaties: Accel beschikt over een geo-redundant ontdubbeld datacenter in Antwerpen en Brussel
  • In regel met GDPR: alle data wordt uitsluitend beheerd en opgeslagen op Belgische servers
  • Specifiek IP-adres nodig: vraag via Accel een range van dedicated IP-adressen aan (wij zijn RIPE member)
  • ISO-gecertificeerd: een jaarlijks controle aan de hand van strenge normen in dataverwerking en -beveiliging zorgt voor zekerheid van de kwaliteit (ISO 27001)
  • Connectiviteit: het Accel datacenter is volledig onafhankelijk van telecom operatoren en is uitgerust met een maximale connectiviteit.
  • Compatibel: naadloze koppelingen met on-premise en hybride systemen zorgen voor een directe lijn tussen uw data in het datacenter en uw lokale IT-omgeving.

Colocatie

Plaatse eigen servers in het Accel datacenter. Zo geniet u van alle voordelen van een performant en beveiligd datacenter, zonder hier zelf de hoge investeringskosten te moeten dragen.

Hybride cloud

Het hybride cloud model combineert de controle van een private cloud met de flexibele mogelijkheden van het Accel datacenter en een public cloud.

Optimalisatie van kosten

Veel Belgische bedrijven buigen zich over de vraag of alle data van een bedrijf wel in de cloud moet staan. Want het opslaan, beheren en het gebruik van resources in eender welke cloudomgeving kost geld. Met resource management wordt er gekeken hoe u een cloud omgeving kostenefficiënt inzet voor uw bedrijf.

Business continuity

Met business continuity beschermt u uw bedrijf tegen downtime en blijft u steeds operationeel. Komt de werking van uw bedrijf in gevaar door een technische storing, menselijke fout of een cyberaanval, dan helpt business continuity u om downtime te voorkomen en systemen snel weer up-and-running te krijgen na een uitval.