Beveiligde en stabiele werkomgeving

Beveiligde en stabiele werkomgeving

Bedrijfsnetwerken worden alsmaar complexer om te beveiligingen. En ook de nieuwste technologische revoluties zorgen ervoor dat we steeds anders en vooral mobieler willen werken. Echter waar ligt vandaag de balans tussen comfort, veiligheid en productiviteit? 

De balans tussen comfort en veiligheid

Is het mogelijk om een bedrijf effectief voor 100% te beveiligen? In alle eerlijkheid, neen. Net als bij het afsluiten van een verzekering is het onmogelijk om jezelf in te dekken tegen elk mogelijk risico. Dit principe is identiek hetzelfde binnen een moderne bedrijfsomgeving.

Toch loont het de moeite om grondig na te denken over hoe de continuïteit van uw bedrijf beter bewaakt wordt. Dit op niveau van databeveiliging, toegangsbeheer, identiteitscontroles, monitoring, cybercriminaliteit, awareness, enz. Net als dat u een verzekering enkel inroept in geval van schade, bent u ook in deze gevallen het liefst voorbereidt.

Beveiligde ICT-infrastructuur

Het gevaar schuilt achter iedere hoek. Phishing, virussen, cryptolockers, hardware crashes, ransomware, … de lijst met potentiële risico’s voor een bedrijf lijkt ieder jaar aan te groeien. Net daarom is het belangrijk om bij het opzetten van uw ICT-omgeving ook aan de beveiliging ervan te denken. Niet enkel in het datacenter, maar ook naar back-up en end-point beveiliging toe. Hoe kan een bedrijf optimaal beveiligd zijn, zonder dat het het werkcomfort in het gedrang brengt.

  1. Multi-factor-Authenticatie: Strenge identiteitscontrole om de identiteit van gebruikers te verifiëren en te beschermen. Een extra veiligheidslaag voor wachtwoorden.
  2. Managed Firewall: Detecteert, isoleert en monitort het gedrag en het netwerkverkeer binnen en naar uw organisatie. Het biedt een extra bescherming tegen cybercriminaliteit en de mogelijkheid om beveiligingsrisico’s drastisch in te perken.
  3. Managed Wifi: Beschermt, monitort en garandeert een beveiligde wifi-omgeving vanaf elk punt binnen uw bedrijf.
  4. Phishing Test: Meet, analyseert en traint de medewerkers van uw bedrijf om phishingmail te herkennen en simuleert de potentiële schade van een echte cyberaanval voor uw bedrijf.

Storingen snel detecteren en oplossen

Als de ICT-infrastructuur op poten staat moet deze natuurlijk ook onderhouden, ondersteund en gemonitord worden. Een vaak onderschatte factor voor het goed functioneren van een moderne ICT-omgeving is monitoring.

Accel beschikt daarom over een eigen NOC (Network Operations Center) waarin 24/7 alle voor u cruciale systemen (hardware en software) gemonitord kunnen worden. Dankzij deze doorgedreven automatisatie kunnen storingen snel en adequaat opgelost worden. En in enkele gevallen zelfs voorkomen worden.

Redundante ICT-infrastructuur

Redundantie is cruciaal om de beschikbaarheid van ICT-netwerken en IT-systemen te alle tijden te garanderen. Zo blijft een redundant bedrijfsnetwerk steeds operationeel, zelfs wanneer er een hardwarecrash, een ramp of een technisch probleem plaatsvindt.

  1. Disaster Recovery Plan (DRAAS): Een disaster recovery plan is een fail-safe om bedrijfskritische processen en -systemen te vrijwaren, in geval van een storing, een ramp of technisch probleem
  2. Business Continuity Plan: Een business continuity plan identificeert de zwakke plekken van uw organisatie en definieert concrete verbeteracties over hoe u bedrijfskritische processen en -systemen kunt beschermen, in geval van een storing, een ramp of technisch probleem.