Beveiligde en stabiele ICT-omgeving

Bedrijfsnetwerken worden almaar complexer om te beveiligingen. En ook nieuwe technologische revoluties zorgen ervoor dat we anders en vooral mobieler werken. Maar waar ligt de balans tussen comfortveiligheid en productiviteit? Heel veilig betekent meestal heel complex om in te loggen en toegang te krijgen tot nodige applicaties. Heel gemakkelijk in gebruik is vaak niet veilig genoeg. Waar ligt de gulden middenweg om te komen tot een veilige en stabiele ICT-omgeving?

De balans tussen comfort en veiligheid

Is het mogelijk een bedrijf 100% te beveiligen? In alle eerlijkheid, neen. Net als bij het afsluiten van een verzekering is het onmogelijk om jezelf in te dekken tegen elk mogelijk risico. Dit principe is identiek hetzelfde binnen een moderne bedrijfsomgeving.

Toch loont het de moeite om grondig na te denken over hoe u het criminelen zo moeilijk mogelijk maakt om uw bedrijf aan te vallen. Hoe moeilijker dit is, hoe groter de kans dat ze elders zullen proberen. Wat kan u doen op niveau van databeveiliging, toegangsbeheer, identiteitscontroles, monitoring, awareness van gebruikers, enz.

Stabiele ICT-omgeving met beveiligde infrastructuur

Het gevaar schuilt achter iedere hoek. Phishing, virussen, cryptolockers, hardware crashes, ransomware, … de lijst met potentiële risico’s voor een bedrijf lijkt ieder jaar langer te worden. Net daarom is het belangrijk om bij het opzetten van uw ICT-omgeving ook aan de beveiliging ervan te denken. Niet enkel in het datacenter, maar ook naar back-up en end-point beveiliging toe. Hoe kan een bedrijf optimaal beveiligd zijn, zonder dat het het werkcomfort in het gedrang brengt.

  1. Multi-factor-authenticatie biedt een strenge identiteitscontrole waarbij gebruikers een 2de factor nodig hebben (naast hun wachtwoord) om in te kunnen loggen
  2. Een managed firewall detecteert, isoleert en monitort verdacht gedrag op het netwerk zowel voor intern verkeer als voor inkomend en uitgaand netwerkverkeer. Het biedt een extra bescherming tegen cybercriminaliteit en vermindert zo beveiligingsrisico’s.
  3. Managed wifi beschermt, monitort en garandeert een beveiligde wifi-omgeving vanaf elk punt binnen uw bedrijf.
  4. Een phishing test meet, analyseert en traint medewerkers van uw bedrijf om phishing mails te herkennen en simuleert het potentiële risico van een echte cyberaanval.

Storingen snel detecteren en oplossen

Eens de ICT-infrastructuur op poten staat moet deze ook onderhouden, ondersteund en gemonitord worden. Monitoring is een vaak onderschatte factor voor het goed functioneren van een moderne stabiele ICT-omgeving.

Netflow beschikt daarom over een eigen NOC (Network Operations Center) waarin 24/7 alle voor u cruciale systemen (hardware en software) gemonitord kunnen worden. Dankzij doorgedreven automatisatie kunnen storingen snel en adequaat opgelost of zelfs voorkomen worden.

Redundante ICT-infrastructuur

Redundantie is cruciaal om de beschikbaarheid van ICT-netwerken en IT-systemen te allen tijde te garanderen. Zo blijft een het bedrijfsnetwerk steeds operationeel, zelfs wanneer er een hardwarecrash, een ramp of een technisch probleem plaatsvindt.

  1. Met een disaster recovery plan vrijwaart u bedrijfskritische processen en -systemen in geval van een storing, een ramp of een technische probleem, zodat deze snel weer operationeel zijn.
  2. Het business continuity plan identificeert zwakke plekken in de netwerkinfrastructuur die kunnen zorgen voor out-time. In dit plan definieert u concrete verbeteracties over hoe u bedrijfskritische processen en -systemen kunt beschermen in geval van een storing.

Onze partners

Beveiligde en stabiele ICT-omgeving

Een veilige en stabiele ICT-omgeving omvat goede security, is flexibel en redundant.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
Scroll to Top