Managed back-up voor bedrijven

Managed back-up voor bedrijven

Met een managed server back-up (onsite en/of offsite) bent u verzekerd tegen dataverlies. Dankzij de managed back-up heeft u bovendien zelf geen omzien meer naar uw back-up want alles wordt voor u opgezet, gemonitord en getest.

Managed back-up voor bedrijven

Menu icon

Het belang van een back-up strategie

Een goede back-up-oplossing is cruciaal om geen data te verliezen. Een crash, een brand, waterschade, een virus,… Er zijn voldoende redenen te bedenken om te investeren in een kwalitatieve back-up oplossing. Het verliezen van bedrijfsdata is altijd duurder dan de investering in een goede (managed) back-up van de server(s).

Waarom back-up uitbesteden?

Een managed back-up oplossing maakt op regelmatige tijdstippen een kopie van alle bedrijfsdata. Dit kan onder de vorm van een lokale back-up van de volledige omgeving tot een meer complex dataregister dat alle gewijzigde gegevens bijhoudt en monitort.

De grote voordelen van managed back-up

  • Gemoedsrust: bedrijfskritische gegevens of back-ups van uw volledige omgeving zijn geborgd en beschikbaar op één of meerdere locaties
  • Continuïteit: dankzij snelle en geavanceerde herstelmogelijkheden blijven de productiviteit en uptime van uw bedrijf ononderbroken doorlopen (zie ook bij business continuity plan en disaster recovery)
  • Op maat: back-ups worden geconfigureerd afhankelijk van de noden van uw bedrijf: lokaal bij u, bij ons in de cloud, of allebei
  • Controle: via monitoring en rapportages heeft u de controle dat uw back-up goed verloopt. Voor het beheer betaalt u een vast bedrag per maand

Managed back-up oplossingen voor bedrijven

Managed back-up onsite

Met een onsite managed server back-up, staat de back-up server fysiek in uw bedrijf. Het voordeel is dat de back-up over het bedrijfsnetwerk kan gebeuren en dus heel snel is. De keerzijde is echter wel dat het geen 100% garantie biedt om geen data te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsbrand die ook uw back-up server mee kan verwoesten. Daarom is ook een offsite back-up noodzakelijk.

Managed back-up offsite

In het geval van een echte ramp zoals brand, diefstal, waterschade,… zal de onsite back-up niet beschikbaar zijn. Uw laatste redding komt dan van een managed offsite back-up. De offsite back-up is een 2de kopie van de bedrijfsdata waarop men kan terugvallen. Er zijn verschillende off-site back-up oplossingen mogelijk van een simpele usb schijf die periodiek mee naar huis wordt genomen, over een zogenaamde ‘mirror box’ tot een echte cloud back-up. Alles hangt af van hoe cruciaal de data zijn, het budget en hoe gebruiksvriendelijk het moet zijn.

Extra back-up mogelijkheden

Back-up archivering

Het onderhouden van een back-up archief is altijd een slimme zet. Een back-up archief biedt bedrijven de mogelijkheid om jaren later opnieuw toegang te krijgen tot kritieke gegevens, die op het moment van opslag misschien triviaal leken.

Business continuity server: snel terug operationeel

Back-up is de verzekering om geen data te verliezen, maar daarmee is de infrastructuur zelf nog niet terug operationeel. Om snel terug operationeel te zijn als de IT-infrastructuur het laat afweten is een business continuity plan nodig.