REMOTE SUPPORT

Asbestos brengt IT naar the cloud met Accel

Home / Referenties / Asbestos brengt IT naar the cloud met Accel
Asbestos Removal & Fireproofing

Het bedrijf Asbestos Removal & Fireproofing (AR&FP)

Asbestos Removal & Fireproofing is dé specialist in asbestverwijdering en vuurbescherming. Het bedrijf is actief in de industrie en in de bouw. Als onderdeel van de wereldwijde Hertel Group, een leidinggevende speler voor industrieel onderhoud, biedt AR&FP bovendien duidelijke garanties op gebied van veiligheid en kwaliteit. Asbestos Removal was één van de eerste erkende asbestverwijderaars in België. Momenteel beschikt het bedrijf over twee evenwaardige afdelingen die perfect op elkaar zijn ingespeeld. In één beweging maken zij een gebouw of installatie asbestvrij en brengen ze meteen ook een nieuwe brandwerende bescherming aan. Met meer dan 95 goed opgeleide werknemers kan het bedrijf zowel grote als kleine projecten aan.

Alles naar ‘the cloud’Tot 2013 beheerde Hertel, het moederbedrijf van AR&FP, de volledige IT-infrastructuur en de support. Maar AR&FP wenste meer autonomie en besloot om met Accel in zee te gaan voor de migratie van de volledige IT-infrastructuur naar the cloud. Er werd gekozen voor een gefaseerde aanpak waarbij eerst de ERP-omgeving (Navision) naar the cloud wordt gebracht. Alle servers worden vervangen en de hele IT-infrastructuur komt zo in the cloud.

Ook IT-support wordt uitbesteedNaast de migratie naar the cloud, koos AR&FP ook voor Accel als IT-partner voor technische support. “Met het Wise-contract dat we afsluiten zijn alle technische interventies inbegrepen in een vast maandelijks bedrag.”, vertelt Didier Martens, Business Support Manager van AR&FP. “Dat laat ons toe om onze IT-kosten onder controle te houden en perfect te voorspellen. Bovendien is dit systeem ook heel flexibel want wij kunnen maandelijks ons contract aanpassen als er meer of minder werknemers zijn. Vroeger hadden we al eens verrassingen in onze IT-kosten, maar dat is nu voor goed verleden tijd.”

 
Andere referenties
Onze klanten getuigen
“De keuze van een IT-partner was niet evident. Maar de technische know how en transparantie van Accel trokken ons over de streep.”