REMOTE SUPPORT

De Kringwinkel Antwerpen gaat draadloos

Home / Referenties / De Kringwinkel Antwerpen gaat draadloos
De Kringwinkel

De acht kringwinkels in Antwerpen beschikken sinds enkele maanden over een draadloos netwerk. Meer zelfs: Kringwinkel Antwerpen heeft nu één Wifi-netwerk over alle filialen heen. En dat wordt centraal beheerd. IT-verantwoordelijke Leo Van Avermaet: “We kunnen bevestigen dat Wifi écht wel meer is dan het plaatsen van enkele access points. Vroeger hadden we ook Wifi, maar het was niet stabiel, het was traag en het werkte niet overal. Dankzij Accel hebben we vandaag een écht Wifi-netwerk: overal, altijd, veilig en voor iedereen.

De medewerkers van Kringwinkel Antwerpen werken almaar meer mobiel. En ze moeten op elke plek  toegang hebben tot het internet, vaak met hun smartphone. Ook de medewerkers van het OCMW die de doelgroep-medewerkers van de Kringwinkel begeleiden, waren sterk vragende partij voor een stabiel Wifi-netwerk. Zij moeten op elke plek de dossiers van hun zorgklanten kunnen opvolgen, die op de server van het OCMW staan.

Leo Van Avermaet: “Op dit ogenblik hebben we dus een draadloos netwerk voor onze medewerkers en een netwerk voor gasten. Dat werkt perfect, tot iedereens tevredenheid. We denken er aan om ook onze klanten toegang te geven tot ons draadloos netwerk, want we beseffen wel dat deze klantvriendelijke service een belangrijke troef is.”

Klanten volgen

Op Wifi-vlak ziet Leo Van Avermaet voor de toekomst ook interessante mogelijkheden in de volgmogelijkheden van de klanten. Leo Van Avermaet: “Vandaag hebben we slechts erg beperkte informatie over onze klanten. We hebben enkel een ‘klantenteller’ die registreert hoeveel bezoekers over de vloer komen. Via Wifi kunnen we veel meer te weten komen over onze klanten, over de tijd die ze doorbrengen in onze winkels, over de producten waarvoor ze interesse hebben, over hun trouwheid aan onze winkels enz.”

“Het is evident dat we erover nadenken om Wifi hiervoor in te schakelen. Maar we willen hier niet over één nacht ijs gaan. We zullen met Accel de mogelijkheden bekijken. Niet alleen op technisch vlak, maar ook op het vlak van de privacy.”

Medewerkers samenbrengen

Maar first things first… en dat is voor Kringwinkel Antwerpen op dit ogenblik overstappen naar Sharepoint in de cloud.

Leo Van Avermaet: “Via Office 365 hebben we de cloud leren kennen als een zeer stabiele en rijke omgeving en hebben we ervaren dat de cloud veel meer biedt dan we lokaal kunnen krijgen. We willen dan ook samen met Accel de volgende stap zetten door SharePoint naar de cloud te brengen. Doel: al onze informatie moet overal bereikbaar zijn voor al onze medewerkers. En ze moeten optimaal met elkaar kunnen communiceren.”