REMOTE SUPPORT

Bestel een DTM-taxi via de gratis app voor smartphone en tablet

Home / Referenties / Bestel een DTM-taxi via de gratis app voor smartphone en tablet
DTM

Met de nieuwe app van DTM-taxi is het mogelijk om via smartphone of tablet een taxi te bestellen. U kan bovendien volgen vanaf welk punt de taxi onderweg is en hoe lang het duurt vooraleer die u bereikt.

De app van de Deurnese Taximaatschappij (DTM) nv is gratis voor gebruik in de ruime Antwerpse regio. Steve Van Avermaet: “Dit is een logische stap in de aanpak van DTM om zijn klantgerichte en kwaliteitsvolle service voortdurend uit te breiden.”

App gaat EuropeesDe taxi-app is in heel Europa bruikbaar. Er zijn meer dan 45.000 taxi's op aangesloten. In de omgeving van Antwerpen en de randgemeenten komt u via de applicatie bij de taxi's van DTM terecht. Wie op een andere plaats in Europa via de app een taxi bestelt, komt in contact met een maatschappij ter plaatse. Als er geen vervoerder gelinkt is aan de app, dan ontvangt de klant via zijn smartphone of tablet het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde taxibedrijf.
Online via PC
Ook op PC kan u gemakkelijk een taxi van DTM bestellen. Op een kaart kan de klant via Google Maps zijn actuele positie aanduiden of handmatig een adres ingeven. U krijgt dan een indicatie van hoe snel een taxi ter plaatse kan zijn. Het is ook mogelijk om speciale wensen aan te duiden (o.a. busje gewenst, betaling met creditcard,…) en een tekstboodschap door te geven aan de chauffeur. Na de rit kan u een eigen beoordeling achter laten.

RealtimeAls een taxi besteld wordt, telt het aantal minuten van de tijd om de klant op te halen zichtbaar af. Dit gebeurt in realtime en houdt dus rekening met files, waardoor de klant vrij accurate informatie doorkrijgt. De app laat bovendien toe om op voorhand een taxi te reserveren. Als naast het afhaaladres ook de bestemming wordt ingegeven, krijgt de klant zicht op de geschatte kostprijs, de afstand en de duurtijd van de rit.

Geen smartphone?Voor wie geen smartphone of tablet maar een gewone gsm gebruikt, heeft DTM ook nog een speciale applicatie achter de hand. Wie belt om een taxi te bestellen, ontvangt automatisch een sms met het wagennummer, het aantal minuten wachttijd en een link waarop de taxi te volgen is. Op dat vlak vervult DTM een echte pioniersrol.
Steve Van Avermaet: “De taxi-app voor smartphone en tablet is nu enkele weken met succes in gebruik. Vooral de handige tijdsindicatie biedt heel wat voordelen voor onze klanten. Vooral zakenmensen en ondernemers zullen hiervan het nut ondervinden. Als de taxi voor de deur staat, verschijnt een extra pop-up om dat te melden. Snel, handig, accuraat én klantvriendelijk!"
Ook voor DTM zelf biedt de taxi-app voordelen. Als klanten hiervan gebruik maken, wordt de telefooncentrale op spitsmomenten 's morgens en 's avonds minder belast. Hierdoor kunnen de taxi's sneller en efficiënter ingezet worden. Verspreid over heel Antwerpen heeft DTM in totaal 45 taxi's klaar staan. Hierbij wordt alles in het werk gesteld om zo min mogelijk lege kilometers te rijden.

Stabiele infrastructuurVoor het opzetten en onderhouden van de hele IT-infrastructuur vertrouwt DTM op Accel. “Met ons Wise contract kunnen we op onze beide oren slapen.”, vertelt Steve Van Avermaet. “Accel monitort permanent onze infrastructuur en grijpt proactief in waar nodig. Bovendien kunnen wij ook onbeperkt gebruik maken van de Accel service desk. En dat voor een vast bedrag per gebruiker per maand.”
Ook het onderhoud van de servers waarop de app gehost wordt, neemt Accel voor zijn rekening. Performantie en uptime zijn hier cruciaal want de gebruikers willen uiteraard op ieder moment een taxi kunnen bestellen. Die servers moeten dus feilloos blijven draaien.

Linkswww.dtmtaxi.be

Android app
iOS app