REMOTE SUPPORT

Accountantskantoor Op de Beeck & Verelst in de cloud met Accel

Home / Referenties / Accountantskantoor Op de Beeck & Verelst in de cloud met Accel
Op de Beeck & Verelst

Op de Beeck & Verelst (Symbiorix) is een accountantskantoor gevestigd in Kontich. Het bedrijf telt 13 werknemers. In 2013 was de serveromgeving van Symbiorix aan vernieuwing toe en werd beslist om samen met Accel de IT-infrastructuur te moderniseren.

Veilig en beschikbaar

“In de nieuwe setup waren beschikbaarheid van gegevens, maar ook de beveiliging van al die gegevens van cruciaal belang.”, vertelt Ivan Konings van Symbiorix. “Een veilige en beheer(s)bare omgeving met een solide backup oplossing was essentieel. Daarnaast moesten ook klanten gemakkelijk en snel toegang kunnen krijgen tot hun dossiers.”
Na een uitgebreide analyse waar ook parameters als thuiswerken en het overzetten van de gebruikte boekhoudsoftware aan bod kwamen, werd beslist om een cloudomgeving op maat van Symbiorix te maken. “Dit was zowel functioneel als financieel de beste optie.”, zegt Ivan Konings. “Wij kunnen nu overal en altijd aan de data die wij nodig hebben. Zowel op kantoor als thuis en onderweg.”

In the cloud: altijd en overal beschikbaar

“We hebben gekozen om samen met Accel een cloudomgeving op maat van Symbiorix te creëren.”, gaat Ivan verder. “Daarnaast hebben wij met Accel ook een onderhoudscontract met een vaste kostprijs per gebruiker per maand. Zo komen wij niet meer voor onaangename verrassingen te staan en wordt onze investering in IT vervangen door een operationele kost die we perfect kunnen voorspellen. Zowel het onderhoud als de service desk zit nu bij Accel gecentraliseerd.”
De lokale IT omgeving werd overgezet naar de cloud in het datacenter van Belgacom (vContainer). “Daar beschikken wij ook redundante servers en dus is er steeds voldoende capaciteit zodat alle toepassingen vlot blijven draaien, ongeacht het aantal gebruikers dat er op werkt.”

Training

“We waren ook opgetogen over de training die Accel heeft komen geven voor onze medewerkers. Een dergelijke wijziging van de IT-infrastructuur is ingrijpend en je moet natuurlijk ook je medewerkers voldoende opleiden in deze nieuwe manier van werken. Alleen zo haal je er het meeste voordeel uit.”