REMOTE SUPPORT

Check je mail in je auto onder de douche

Home / Referenties / Check je mail in je auto onder de douche
Punto Blu

De carwashes van Punto Blu in Beveren en Mechelen zijn sinds kort uitgerust met een krachtig Wifi-netwerk, met bereik tot in de wasstraat. Bestuurder Diederik De Roeck: “We stelden vast dat 85 procent van onze klanten hun smartphone boven haalt in onze carwash. We wilden onze klanten daarom gratis Wifi aanbieden. Niet evident in een wasstraat waar ook interferentie mogelijk is met tal van machines, zo dachten we. Tot we Accel inschakelden: op amper twee weken tijd was de klus geklaard.” Punto Blu, de commerciële naam van Bocar, maakt deel uit van de groep Ariel, die voor het netwerk- en serverbeheer en voor soft- en hardware al jaren lang een beroep doet op de expertise van Accel. Punto Blu baat sinds zeven jaar een uiterst moderne carwash uit in Beveren en sinds twee jaar is er ook een Punto Blu in Mechelen.

Klant staat centraal

De focus van zaakvoeder Diederik De Roeck is duidelijk: convenience! Alles staat in het teken van comfort, gebruiksgemak, klantvriendelijkheid. Van minimale wachttijden tot flexibele betaalmogelijkheden, van wasprogramma’s op maat tot gratis extra’s zoals gratis stofzuigen. En dat wordt gesmaakt: in Beveren rijden tachtigduizend auto’s per jaar de wasstraat binnen. In Mechelen streeft De Roeck naar honderdduizend tevreden klanten per jaar.

Elke seconde telt

Ook al gaat het snel in Punto Blu, tot honderd twintig auto’s per uur, dan nog willen de klanten hun kostbare tijd optimaal benutten. En dus wordt de smartphone meteen boven gehaald. De Roeck: “Nu kunnen onze klanten zelfs tot in de wasstraat hun mails checken. Om misbruik te voorkomen zorgde Accel ervoor dat ons openbare netwerk enkel toegankelijk is tijdens onze openingsuren. We gaan onze gratis Wifi-dienst nu volop promoten… en hopen dat onze klanten niet enkel hun mails gaan checken, maar ook foto’s van hun auto in de wasstraat zullen posten op www.puntoblu.be. Voor onze eigen medewerkers hebben we uiteraard een paswoord beveiligd Wifi-netwerk, afgeschermd voor onze klanten.”

Accelerator

Voor Punto Blu gaat alles sneller dan verwacht. De Roeck: “Tussen de beslissing om Wifi te installeren en het operationele gebruik ervan verliepen slechts twee weken. We blijven verbaasd dat Accel zo kort op de bal kan spelen. We wilden nog een proefperiode inlassen alvorens deze nieuwe gratis dienst te communiceren aan onze klanten, maar ook dat blijkt niet nodig. Alles werkt perfect. Die snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons van cruciaal belang. Daarom doen we voor al onze IT-noden een beroep op Accel. Zoals ook vorige maand om ons CRM-pakket te upgraden naar een veilig mobiel systeem waarmee onze sales ploeg overal op elk ogenblik aan de slag kan.”