REMOTE SUPPORT

Accel plaatst vliegtuigsoftware in de wolken

Home / Referenties / Accel plaatst vliegtuigsoftware in de wolken
B. Rekencentra

Een vliegtuig juist laden is specialistenwerk. En van levensbelang. Slecht geladen vliegtuigen kunnen crashen of metaalmoeheid veroorzaken, waardoor latere vluchten risicovol worden. Logisch dat er strenge regels bestaan en dat geen enkel vliegtuig kan opstijgen zonder goedkeuring van de loadsheet door de captain. Dankzij de softwareoplossingen van B.Rekencentra kan de ‘weight & balance’ berekening van een vliegtuig heel precies gebeuren. En dankzij Accel kunnen vliegtuigmaatschappijen die software makkelijk uittesten voor hun vloot. Meer zelfs: Accel plaatste de oplossing in de cloud… logisch toch voor deze sector?

B. Rekencentra is een familiebedrijf dat software ontwikkelt voor logistieke processen, in de eerste plaats voor vliegtuigmaatschappijen. Wereldwijd kan je dergelijke softwarebouwers op één hand tellen. Eén ervan ligt in Ranst, nabij Antwerpen: B.Rekencentra, waarbij de B staat voor Belgische.

Technisch directeur Karel Tavernier: “Mijn vader startte het bedrijf in 1983 en bouwde het uit tot een stevige KMO die software maakt op maat van luchtvaartmaatschappijen. Die maatoplossingen vormen nog altijd een gezond aandeel van onze omzet, maar onze focus ligt nu veel sterker op het aanbieden van standaardoplossingen: Interman is een standaardoplossing voor trimodale terminals, met Ar-com is real-time communicatie mogelijk met vliegtuigen en Sable is een ‘weight & balance’ oplossing om een vliegtuig veilig en legaal te laden.”

Veilig, legaal en efficiënt

Vooral met het topproduct Sable is B.Rekencentra wereldwijd actief. Karel Tavernier: “We ontwikkelden deze software voor DHL. Ook de vijftig vliegtuigmaatschappijen die voor DHL vliegen,  Atlas Air, Cathay Pacific, Qatar Airways Cargo en kleinere maatschappijen gebruiken deze software. Veilig en legaal laden is het hoofddoel. Andere doelen: brandstof besparen door juist te laden en efficiëntiewinst realiseren door de ruimte optimaal te benutten. En dan heb ik het nog niet over snelheid: met pen en papier vraagt het zeker drie uur tijd om een loadsheet op te stellen. Met Sable kan het op vijf minuten.”Klantgericht en haalbaar

“Heel wat van onze klanten wensen onze software niet te installeren op hun eigen servers omdat die IT-investering te hoog is. En prospects willen de oplossing uiteraard ook eerst testen alvorens ermee aan de slag te gaan. Hiervoor zochten we drie jaar geleden een oplossing. Een voor de hand liggende mogelijkheid was om de applicaties op onze eigen infrastructuur te plaatsen. Maar dat leek geen goed idee: ook onze servers hebben hiervoor onvoldoende capaciteit, de internetlijnen zijn te weinig performant en we hebben onvoldoende mankracht om de infrastructuur 24 uur per dag te onderhouden. We legden ons probleem voor aan Accel en die bracht de oplossing: plaats alles in de cloud.”

Virtual Reality

“Het werkt perfect! Dankzij Accel krijgen onze klanten toegang tot onze applicaties in de cloud. Qatar Airways Cargo gebruikt deze toegang momenteel om Sable uit te testen tot ze zelf klaar zijn met de installatie van hun eigen infrastructuur. En voor ons is de oplossing die Accel uitwerkte ook cruciaal. Een simpele internetverbinding volstaat voor ons om wereldwijd demo’s te geven en prospects nadien toegang te geven tot realistische data zodat ze ons systeem kunnen beoordelen. Voor ons staat de cloudoplossing van Accel ook synoniem voor maximale flexibiliteit. We kunnen de virtuele servers zelf beheren, net alsof ze bij ons in Ranst zouden staan.”
 

Geen drempels met Awingu

“De toegang tot onze applicaties gebeurt via de software Awingu. Het voordeel van Awingu ten opzichte van andere gelijkaardige producten is dat er voor het gebruik geen speciale poorten op de firewall moeten opengezet worden. Dit is een enorm voordeel omdat bij de meeste bedrijven een verandering van de firewall settings een moeilijk en langdurig proces is.”

Verder groeien met Accel

B.Rekencentra heeft nog grote plannen voor de nabije toekomst. De nieuwe applicatie Rols zit in de laatste testfase. Met Rols krijgen de laders via een mobiele device instructies welke container ze op welke positie moeten plaatsen. Ook de applicatie Electronic Flight Bag, waarmee piloten de loadsheet elektronisch kunnen bekijken en handtekenen, staat klaar om te worden uitgerold. Karel Tavernier: “Er staat  inderdaad nog heel wat op stapel en onze klantenportefeuille groeit. We zullen onze cloud infrastructuur duidelijk moeten uitbreiden. En er bestaat geen twijfel over: we gaan hiervoor zeker een beroep doen op Accel.”

Accel en B.Rekencentra in de pers

Gazet van Antwerpen: Deze bedrijven maken laden en lossen vliegtuigen makkelijker
Made in Antwerpen: Accel Computer Service werkt samen met B. Rekencentra
Computable: Accel versterkt samenwerking met B. Rekencentra
KMO Insider: Accel Computer Service plaatst vliegtuigsoftware in de cloud
De Vlaamse Ondernemer: B. Rekencentra maakt Sable in de cloud toegankelijk
Cartoon Productions: Accel Computer Service in Edegem plaatst vliegtuigsoftware in de cloud


Wilt u uw applicaties via Awingu ook toegankelijk maken voor uw klanten? Wilt u ook niet nodeloos investeren in IT-infrastructuur en naar de cloud stappen? Of wilt u uw bedrijf gewoon vleugels geven?