REMOTE SUPPORT

Home Sint-Jozef geeft medewerkers via Wifi toegang tot bewonersdossiers

Home / Referenties / Home Sint-Jozef geeft medewerkers via Wifi toegang tot bewonersdossiers
Sint-Jozef Berchem

Informatica wordt voor een zorg- en wooncentrum almaar belangrijker. Ook voor woon- en zorgcentrum Home Sint-Jozef in Berchem dat naar een oplossing zocht om de dossiers van de bewoners digitaal te kunnen ontsluiten voor verpleegkundigen en zorgverstrekkers. Algemeen directeur Luc De Wulf: “We zochten hiervoor een partner die niet alleen kennis heeft van software en hardware, maar ook expertise heeft in de database van de zorgsector. En dan kom je uit bij Accel.”

Home Sint-Jozef is 40 jaar geleden opgericht door de Zwartzusters Augustinessen van Antwerpen. In het ‘moedergebouw’ zijn 51 plaatsen voor residentiële opvang. Een paar jaar geleden werd er een nieuwe vleugel bijgebouwd met extra plaatsen voor residentiële opvang, dagverzorging en kortverblijf. En ook met nieuwe faciliteiten zoals een cafetaria, kinezaal en kantoorruimte.

Liever draadloos

Luc De Wulf: “Toen de nieuwe vleugel in 2011 werd opgeleverd, was Wifi nog niet voldoende performant en betrouwbaar voor onze professionele noden. Daarom is het nieuwe gebouw uitgerust met een bekabeld netwerk.”

“Twee jaar geleden zochten we ook naar netwerkoplossingen voor het oude gebouw. Dat was dus nog niet uitgerust met internetvoorzieningen. Nu kozen we wel voor Wifi, omdat het draadloze netwerk nu wel aan onze eisen van stabiliteit, veiligheid en snelheid kan beantwoorden.”

Efficiënter werken

Dankzij Wifi kunnen de verplegers en zorgkundigen Van Sint-Jozef de bewonersdossiers online op hun laptop invullen en raadplegen. Luc De Wulf: “Het is een eerste stap naar digitale zorgkarren die permanent met het draadloze netwerk in verbinding staan. Of misschien kiezen we voor iPads. We zijn het aan het uittesten. In elk geval: dankzij het draadloze netwerk kunnen onze zorgverstrekkers de noodzakelijke administratie die bij hun job hoort efficiënter afhandelen.”

“We overwegen nu ook om ook in de nieuwe vleugel Wifi te installeren op sommige plaatsen. Een cyberhoek voor de bezoekers in de cafetaria is een concreet idee. En ook voor onze vierde verdieping die nog niet bekabeld werd, zullen we voor Wifi kiezen.”

Betrouwbare partner

Luc De Wulf beklemtoont het belang van een partner als Accel. “Het is erg belangrijk om met een partner samen te werken die onafhankelijk advies kan geven over nodige software en hardware, die geen producten verkoopt maar mee zoekt naar oplossingen. Accel is zo’n partner en heeft bovendien een grondige kennis van de processen en noden in de woon- en zorgsector.”