REMOTE SUPPORT

WZC Sint-Jozef Rumst ondersteunt medewerkers digitaal, mobiel en virtueel

Home / Referenties / WZC Sint-Jozef Rumst ondersteunt medewerkers digitaal, mobiel en virtueel
WZC Sint-Jozef Rumst
Een woon- en zorgcentrum is als een klein dorp. Je vindt er niet enkel verpleegkundigen, maar ook een kapper, kok, technici, animatoren, logistieke medewerkers… maar doorgaans geen IT’ers. Logisch: de mens staat hier centraal, en alle zorgen die hij nodig heeft. Ook het WZC Sint-Jozef Rumst zet voor zijn tachtig bewoners een zestigtal medewerkers in, maar geen IT’er. De digitalisering en virtualisering zijn er nochtans van levensbelang om de almaar stijgende kwaliteitscontroles goed te doorstaan. Directeur Gunther Huygens beklemtoont daarom het belang van de samenwerking met Accel, een IT-partner die de zorgsector door en door kent. Het WZC Sint-Jozef Rumst kiest voor de volle vlucht vooruit. In 2008 verhuisden de 58 bewoners van het oude rusthuis naar een nieuw pand, in 2012 opende Sint-Jozef twintig moderne service flats in het gerenoveerde rusthuis en sinds 2013 waait er een stevige digitale, mobiele en virtuele wind door alle afdelingen van het centrum.

Digitaal

De elektronische patiëntendossiers staan in het oog van de digitale storm. Verpleegkundigen moeten voor elke bewoner dagelijks registreren welke zorg ze toedienen: aard en hoeveelheid van medicatie, wensen van de bewoner, incidenten, aandachtspunten,… Tot voor kort gebeurde deze registratie volledig op papier. Enkel de hoofdverpleegkundige beschikte over een pc: die drukte de zorgformulieren dagelijks af en liet ze handtekenen door de verpleegkundigen. Vandaag kunnen de zorgverstrekkers zelf alles op pc of laptop invoeren en handtekenen, vanop om het even welke plek.

Mobiel en virtueel

Dankzij de VMware en de RDP server die Accel installeerde, kunnen de medewerkers nu op elke plek informatie over de bewoners raadplegen en de zorgverlening registreren. Wie zich aanmeldt krijgt een ‘terminal session’: een virtueel scherm op de server, op maat van de gebruiker die inlogt met een wachtwoord. Extra voordeel: installatie van nieuwe programma’s, updates en toevoegen van nieuwe gebruikers gebeurt op de server en niet meer op alle individuele werkstations. Snel en budgetvriendelijk. En ook niet onbelangrijk: verschillende (server)rollen kunnen strikt gescheiden worden gehouden. Hierdoor ligt de mailserver bijvoorbeeld niet plat als de boekhoudserver een onderhoud krijgt.

Veilig

WZC Sint-Jozef doet voor alle installaties, onderhoud en updates een beroep op Accel. Gunther Huygens: “Accel heeft een grondige kennis van de woon- en zorgsector, van de softwarepakketten die gebruikt worden, van de vereisten in de sector… Met Accel hebben we dus één aanspreekpunt voor al onze vragen. Dat is een grote troef. Zes van de acht woon- en zorgcentra in de zorggroep Antwerpen, waar wij ook deel van uitmaken, doen overigens een beroep op Accel. Let wel: we stellen hoge eisen, maar hebben niet het budget van grote bedrijven. Accel moet dus met aanvaardbare oplossingen komen. Dat doen ze ook: op hun advies zijn we recent overgeschakeld naar Office 365 en zit onze mailserver dus in de cloud. En ons manuele back-up systeem is vervangen door een NAS, waardoor back-ups automatisch gebeuren en door Accel van op afstand gemonitored kunnen worden. Dat geeft ons een groot gevoel van veiligheid.”

Links

www.sint-jozef-rumst.be